2012-11-22 14:12:00

Jesenska fešta u domu

Pravo je vrijeme za uživanje u jesenskim plodovima i pripremu za zimu. Ove godine to je značilo pripremu marmelade od dunja i pečenje kestenja.

Dunje su nam stigle iz svih krajeva Istre - donijeli su ih učenici iz svojih vrtova, voćnjaka, okućnica. Žute, mirisne... Glavna i odgovorna u akciji izrade marmelade od dunja bila je ravnatečljica Milica Meštrović, a učenici su se uključili u posao čišćenja, sjeckanja, kuhanja... Sada je marmelada u staklenkama, u domskom frižideru, slasna i mirisna. Čuva dio ljetnog sunca za hladne zimske dane. Nadamo se da će dio marmelade završiti u domskim kolačima! Mljac!

A kestenje se nakon kratke pripreme (zarezivanja) peklo u domskom dvorištu. Glavni kestenjar bio je odgajatelj Ivan Kovčalija, a pomagali su mu dečki. Za razliku od marmelade, tu nije trebalo nikakvo "skladištenje" - kako su bili pečeni, istog časa su bili i pojedeni, bez obzira na velike količine. Onako topli, mirisni i slasni. Pravi užitak!!!


Učenički dom Pula